Cykelskolan

Sthlm Bike CK, lär barn i Förskoleklass att cykla!

Cykla är ett sätt att integreras i samhället, kunna förflytta sig, det är relativt billigt, en cykel har lång hållbarhet och dessutom får man röra på sig och bidrar på det sättet inte bara till sin egen hälsa och kondition utan samhället och klimatet som helhet då man i flera led minskar bland annat sin del av Co2 utsläpp. Att barn lär sig cykla i tidig ålder, ger samhället en större chans att de blir cyklister som vuxna.( Danmark och Holland börjar med cykling i skolan vid fyra års ålder.)

 

Vi vill inte prata, vi vill göra och vi har valt att ”göra” genom Cykelskolan, en gratis aktivitet/ utflykt för barn i förskoleklass.

 

Cykelskolan kommer att finnas bland annat i Kungsträdgården, Spånga IP och Vårbergs IP. Inbjudan skickas direkt till skolorna. De anmäler sig sedan via en länk. Vill du vara säker på att just din skolas F-klass får en inbjudan, maila era kontaktuppgifter till oss på cykelskolan@sthlmbike.se, märk mailet Cykelskolan.

Vi startade 2014 och ”tjatade” in 400 barn för att testa vårt koncept som bygger på att vi har allt på plats så att ALLA som besöker oss har lika möjligheter. Det kostar ingenting och blir en inspirerande utflykt på skoltid där vi lär barn att cykla, pratar om miljön och trafikvett. Allt anpassat till barnens värld, storleken och höjden på vägmärken, cyklar och hjälmars storlek och pedagogiken vi använder. Idag, sex år senare är det som ”vasaloppet” när vi öppnar anmälan och på två timmar är de ca 100 platserna i Stockholms kommun fyllda (2500 barn).

Totalt sedan 2014 har vi träffat över 11 000 barn. När de kommer till oss så finns allt på plats för att ALLA skall kunna delta efter sin förmåga men på lika villkor. Att lära sig cykla skall inte handla om vilken familj du växer upp i, hur mycket pengar man har eller var man bor.

Cykelskolan kommer att finnas på olika platser i Stockholm under 2020. Inbjudan skickas direkt till skolorna. De anmäler sig sedan via en länk. Vill du vara säker på att just din skolas F-klass får en inbjudan, maila era kontaktuppgifter till oss på cykelskolan@sthlmbike.se, märk mailet Cykelskolan 2020.

Lär dig cykla enkelt genom vår film