Sthlm Bike – Från slott till slott – 2 september 2018

OM OSS

Här kan du scrolla ned och läsa om:
  • Vår historia
  • Organisation
  • Sthlm Bike CK, en annorlunda cykelförening
  • Vision
  • Hållbarhet
  • Vad vi tycker

Vår historia
Suset från tusentals välpumpade däck och infettade kedjor fyller luften. Vatten, öar och broar passeras tillräckligt snabbt för det ska pirra skönt i magen, men tillräckligt sakta för att du ska kunna njuta av dem ordentligt. Fartvinden stramar i kläderna och morgonluften fyller lungorna.

Just sådant, och en miljon andra saker, gör att vi älskar att cykla i Stockholm. Vi tycker att vår stad är en cykelstad. Båtar, bussar och luftballonger till trots: staden upplevs bäst från sadeln. Tillsammans, som en enda stor, glad klunga. Dessutom är cykel ett effektivt, smart och miljövänligt transportmedel som passar en modern stad i världen som handen i cykelhandsken.

För fyra år sedan skapade vi Sthlm Bike för att fler ska få uppleva vad vi upplever. Då var vi 600 glada cyklister. I år väntar vi tusentals. Men glädjen är densamma. Kärleken till cykeln och staden likaså. Både arrangörer och deltagare gör det här för det är bland det härligaste som finns.

Till Sthlm Bike är alla på två (eller fler om du har liggcykel) hjul välkomna, oavsett om du bor innanför eller hur långt utanför tullarna som helst. Förra året hade vi till och med ett gäng från Sydafrika på startlinjen.

slider-1_2

Organisation
Bakom Sthlm Bike finns Sthlm Bike CK, en annorlunda cykelförening. Vi som grundat föreningen och loppet engagerar oss i detta på halvtid men alltid med hundra procent hjärta och passion. Tack vare våra samarbetspartners och sponsorer kan vi göra ett roligt och säkert lopp i september varje år.

Under loppet tar vi hjälp av funktionärer som kommer från olika föreningar i Stockholm. Den enskilt största föreningen är Kungsholmen Basket. De, och alla andra föreningar som hjälper oss får bidrag till sin verksamhet baserat på hur många funktionärer de står till tjänst med. Alla på plats får allt utrustning de kan tänkas behöva och en rejäl frukost vid avslutat pass.

Sthlm Bike CK, en annorlunda cykelförening
Stadgar (länk)

Styrelse
Mirjam Wolff, Ordförande
Yvonne Berglund, Kassör
Anneli Wolff, Sektion Cykelskola
Thomas Berglund, ledamot
Thomas Wiklund, suppleant

slider-2_2

Vision
Sthlm Bike skall aktivt bidra till en mer cykelvänlig stad där vi utbildar nya generationers cyklister och uppmuntrar fler att välja cykel framför andra transportmedel när de färdas i Stockholm.

Vår stad skall vara en modern världsstad där cyklisten har en självklar plats i trafiken.

Vi kräver hjälm samt respekt och hänsyn gentemot medcyklister och alla andra som färdas på stadens gator.

Hållbarhet
Vi försöker vara hållbara hela vägen, inte bara under Sthlm Bike. Vi sorterar, vi äter mer grönt, vi kör gärna elbil eller hybrid och vi duschar antagligen något snabbare än genomsnittet.

Vårt bidrag till framtiden, till stockholmarna och till våra barn är att vi en dag om året hjälper till att minska partiklar i luften genom att ge människor möjligheten att cykla harmoniskt genom staden. Alla andra dagar försöker vi tänka till lite extra i det lilla.

Ju fler som väljer cykeln som transportmedel i staden desto bättre. Det är inget vi bara tycker, det är fakta. Att cykla ger bättre hälsa och har mindre klimatpåverkan än de flesta andra färdmedel. I en modern storstad anser vi att cyklar ska vara ett självklart inslag i trafiken. Cykeln är hälsa och miljömedvetenhet på två hjul.

Och dessutom tycker Sthlm Bike att …
… hållbart är härligt och tillsammans är fantastiskt.
… det blir trevligare i trafiken om vi samverkar
… det är viktigt att vi lär våra barn trafik och cykelvett
… njutbart är bra

Element

Become a Member


Continue