Medlemskapet

Sthlm Bike CK, en annorlunda cykelförening driver loppet Sthlm Bike och en cykelskola sedan 2015. Föreningen är ideell och vill nu börja skapa en riktig klubb där vi ser till att våra medlemmar båda kan få unika erbjudanden, rabatter och cykelinspiration. Vi börjar småskaligt så att vi kan göra bra saker tillsammans. Vill du bli medlem och se vad vi kan erbjuda så tar vi 100 kronor av din anmälningsavgift till föreningen, alltså ingen merkostnad.

Våra drömmar

Våra drömmar är egentligen enkla. Vi vill att fler skall känna sig pigga på att cykla, till vardag, till fest, till mataffären eller på utflykt. Vi vill inte arbeta med politisk lobbying, och vi vill inte hålla på att tycka och ge pekpinnar. Cykling är för alla som vill.

Vår största ambition är att

Vår största ambition är att inspirera andra. Vi är inte så många och gör detta på ideell bas så vi har valt att tills nu driva två projekt, Sthlm Bike, en cykelupplevelse för alla och Cykelskolan, främst för barn i åk F. Efter att ha sett ett cykellopp med 30 000 deltagare, utan tidtagning, där all var glada tänkte vi att med ”vanliga” cyklister att vi gör ett lopp som vi hoppas fömedlar just känslan att vi kan cykla tillsammans, i vårt eget tempo. Det är snart sju år sedan, och vi är stolta att det blivit en verklig cykelupplevelse att vara med och cykla Sthlm Bike, cykelloppet för alla.

Vi vill dela med fler så under loppet tar vi hjälp av funktionärer som kommer från olika föreningar i Stockholm. Alla föreningar som hjälper oss får bidrag till sin verksamhet baserat på hur många funktionärer de står till tjänst med. Alla på plats får allt utrustning de kan tänkas behöva och en rejäl frukost vid avslutat pass.

Räcker det med ett lopp?

Räcker det med ett lopp? Nej det är klart att vi vill göra fler inspirerande aktiviteter. 2014 startade vi vår cykelskola för alla barn i F-klass i Stockholm. Idag har vi träffat över 11 000 barn och gett dom en bra start på cykellivet. Läs gärna mer om cykelskolan här på hemsidan.

Fram till nu har vi inte erbjudit medlemskap i Sthlm Bike CK, en annorlunda cykelförening.

Varför inte det? Vi har inte känt att vi mäktat med att ta hand om medlemmar.

Ett medlemskap

Ett medlemskap skall ju kännas som något extra. Så från i år erbjuder vi ett prova-på år. Vad kan du förvänta dig av det? Vi tänker börja enkelt, medlemsavgiften tas ur anmälan till loppet om du kryssar i ja rutan, då får du såklart en kallelse till årsmötet och rösträtt. Vi har stolta sponsorer som kommer att ge ett par unika erbjudanden till våra medlemmar under våren och vi planerar tre njutcyklingar med unikt innehåll- bara för medlemmar. Vi kommer inte lära någon att cykla i klunga, vi kommer inte ligga på rad och cykla fort och vi kommer inte att erbjuda någon form av tävlingscykling. Det finns över 400 klubbar i Sverige som är bra på just det, så vi står för njutning! Självklart är du som medlem välkommen att komma med idéer, svara med och skapa nya njutcyklingar eller bara komma till vårt kontor och ta en kaffe.

Villkor

Trafiklagen
Jag vet att vi följer trafiklagen, och de hänvisningar jag får av funktionärer och polis runt banan. På tre ställen har vi rödljusen igång, och jag förstår att detta är av samverkans själ och kommer att respektera dessa.

Hänsyn
Jag kommer att använda hjälm och använda en cykel med bromsar. Jag kommer att cykla med hänsyn till mina medcyklister.

Försäkring
Eftersom loppet är en upplevelse och inte en tävling gäller egen hemförsäkring. Kolla gäran upp vad din egen försäkring har för villkor.

Återköp
Nej vi löser inte in din plats om du inte kan cykla, men du är mer än välkommen att överlåta platsen. Meddela oss gärna vem som cyklar i ditt ställe och ge oss kontaktuppgifter till den personen.

Och dessutom tycker Sthlm Bike att …
… hållbart är härligt och tillsammans är fantastiskt.
… det blir trevligare i trafiken om vi samverkar
… det är viktigt att vi lär våra barn trafik och cykelvett
… njutbart är bra